Huisstijl

Logo

Het logo is een samenvoeging van de FontAwesome-iconen en tweemaal . Hierin is de linker hand geel en de rechter hand koninklijk blauw. De beide plectrums zijn staalgrijs (met de tweede 34% transparantie) en worden in de handdruk vastgehouden.

Het idee is dat het logo staat voor de "plaatsbepaling" van lokaal en regionaal: verbondenheid met politiek op het laagste niveau en onafhankelijkheid. Dat is ons uitgangspunt. Met de "handdruk" verwijzen we naar samenwerking, dienstbaarheid en elkaar helpen. Geel is een zgn. ongeclaimde politieke kleur en daarmee al onderscheidend. Wel wordt de kleur geel gebruikt door verschillende lokale partijen, zoals diverse Gemeentebelangen en Lokaal Belang. Geel wordt geassosieerd met verlichting, warmte, vernieuwing en verandering. Het koninklijk blauw staat voor water, rust en stabiliteit. De combinatie van Geel — Koninklijk Blauw geeft ook de herkenning van de reikwijdte die we nastreven: de Europese Unie. Toevallig komt de combinatie Geel — Blauw — Donker-grijs ook overeen met de vlag van Gelderland, welke als één van de regio's die we willen vertegenwoordig meetelt.

De plaatsing van het woordmerk vandeRegio bij het logo is vrij. Voorkeurslocaties zijn:

vandeRegio

Kleuren

Op een witte achtergrond — de kleur van het papier — worden teksten bedrukt met de kleuren:

In het kleurenpallet worden deze aangevuld met oranje, turquoise, paars en rood.

In 2019 was het kleurenpallet oranje, turquoise en staalgrijs. Het paars wordt gebruikt door de European Free Alliance, evenals de Piratenpartij waar in 2019 een samenwerking mee was. Het rood en geel komt voort uit de huisstijl van diverse GemeenteBelangen. In 2020 werd met een nieuw logo ook de nieuwe primaire kleuren koninklijk blauw en geel gekozen.

Lettertype

De algemene tekst heeft het lettertype 'Sansation light'. Titels en woordmerken worden gedrukt in 'Diavlo Book'.

Woordmerk

vandeRegio bestaat uit drie delen: 'van', 'de' en 'Regio'. Lettertype is 'Diavlo Book'.

Op deze website — met de short {vandeRegio} — wordt de juiste opmaak toegepast middels:

<strong class="vanderegio"><u>van</u><i>de</i>Regio</strong>

Iconen

Als standaard iconen-bibliotheek wordt FontAwesome (solid) gebruikt. De gratis versie is beschikbaar onder de Creative Commons CC BY 4.0 licentie.