« eindstreep2019-04-11: opschorten-ledenvaststelling »

Opschorten van aanmelding Leden

Met de hecktiek van de verkiezingscampagne en aanvullende redenen, heeft het bestuur besloten dat aanmeldingen van nieuwe leden wordt opgeschort. Iemand die zich de komende tijd aanmeld als lid zal worden aangemerkt als aspirant lid tot na de verkiezingen.

Het bestuur realiseerd zich dat ze niet in staat is om te bepalen of aangemelde leden wenselijk zijn om te accepteren. Wij zijn ons bewust van de dynamiek die is ontstaan in de samenwerking betreffende de lijst. Wij hebben verschillende aanmeldingen herkend van mensen die schadelijk gedrag vertonen jegens die lijst, daarmee ook ten koste van vandeRegio. Van een aantal anderen kunnen we dat niet uitsluiten. Omdat we momenteel — als jonge vereniging — een zeer klein ledenbestand hebben, kunnen we (anders) niet voorkomen dat we belanden in een situatie waarin we worden "gegijzeld" en "gesaboteerd".

Aanvullend zijn wij niet tot amper in staat om de lidmaatschapsgelden te ontvangen. De bankrekening die we hadden aangevraagd is afgewezen door de bank "omdat die niet in haar regionale profiel past" — na 8 weken en het lezen van ons werkprogramma. Deze bank was de enige die aan ons eisenpakket zou kunnen voldoen. Wij zijn opzoek naar een permanente oplossing. Als tijdelijke oplossing heeft de voorzitter/lijsttrekker een anderzijds ongebruikte privérekening beschikbaar gesteld 'tbv Kiesvereniging van de Regio'.

Wij vragen om uw begrip.

Wij hopen dat de campagne verder vlekkeloos en succesvol verloopt. Na de verkiezingen zullen wij dit euvel zorgvuldig oplossen.

P.S. wij accepteren momenteel wel aangesloten organisaties.

« eindstreep2019-04-11: opschorten-ledenvaststelling »