« vandeRegio-staat-op-een-zetel2019-04-02: triple-or-nothingeindstreep »

Triple or Nothing

vandeRegio en de Piratenpartij halen met een triple or nothing actie in 1 week € 11.250 voor de waarborgsom op en kan hiermee deelname aan de Europese verkiezingen financieren.

Na een oproep van vandeRegio, is op 29 maart ook de Piratenpartij een wervingsronde gestart waarbij donateurs campagne aandelen konden kopen waarbij de inleg bij het behalen van Europese zetel(s) driedubbel terugbetaald wordt. Na het weekend hadden beide verenigingen ieder ruim de helft bij elkaar. Hiermee komt de samenwerking ook een stap dichterbij.

"Het is op tweede oogopslag een natuurlijke samenwerking. Binnen het Europees Parlement werkt de regiopolitiek ook al samen met de piraten binnen de Greens/EFA. Wij zijn erg bewust van de immense hoeveelheid stemmen (180.000+) nodig voor een zetel. vandeRegio wil de onafhankelijke politiek bij elkaar brengen en professionaliseren met Europese middelen. De digitale kennis vanuit de Piratenpartij is hierbij ook van cruciaal belang. Dus samenwerking is nodig, zeker zo kort dag!", volgens Sent G. Wierda.

De Piratenpartij staat voor bescherming van burgerrechten, privacy en het vernieuwen van democratie. Volgens (naam) is deelname aan de Europese verkiezingen nu van enorm belang: "In Europa ontbreekt het aan IT kennis en artikel 11 en 13 zal de vrijheid van meningsuiting op het internet gaan beperken."

Er zijn nog genoeg uitdagingen. De kandidatenlijst moet nog worden samengevoegd en daarvoor moeten ook nog de leden voor worden geconsulteerd. Op 9 april is de Dag van Kandidaatstelling. Daarvoor moet gehele administratie compleet gemaakt worden, inclusief de 30 ondersteuningsverklaringen.

« vandeRegio-staat-op-een-zetel2019-04-02: triple-or-nothingeindstreep »