André Linnenbank
56, (m) Zaandam

3. A.C. (André) Linnenbank

nickname: Andrel
Website: Andrel.nl & bytehouwer.nl
Ik ben 56 jaar. In 1989 mijn studie Natuurkunde afgerond en gepromoveerd. Daarmee ben ik doctor in de Geneeskunde, maar geen arts. Internationaal was ik bestuurlijk zeer actief binnen de Biomedical Engineering (BME) en was een aantal jaar Secretary General van de EAMBES, de koepel van landelijke BME verenigingen in Europa. In het AMC heb ik 25 jaar lang aaneengesloten tijdelijke contracten gehad, waarvan de laatste in 2014 afliep. Daar heb ik ook een prijs voor gekregen (andrel.nl/#HNU).

In mijn werk heb ik gemerkt dat data helemaal niet toegankelijk waren omdat fabrikanten vonden dat patiëntendata onder hun intellectueel eigendom vielen.

Dat en andere dingen die ik merkte aan het electronisch patienten dossier waren redenen om me aan te sluiten bij de Piratenpartij, omdat die als enige partij zich serieus bezighoudt met data, internet en privacy.

Ik heb congressen bezocht en ben daar erg geschrokken van het kennisniveau van de ‘experts’. Niet alleen zit er niemand meer in de kamer met kennis van ICT en hoe dat in de praktijk werkt, maar ook in bijna alle adviescommissies ontbreekt die kennis.

Toen de vraag kwam of ik kandidaat wilde zijn voor de Europese verkiezingen heb ik wel geaarzeld. Het is slecht combineerbaar met mijn huidige baan als docent op de middelbare school, maar toch toegezegd. Je kan wel blijven klagen dat er geen beta’s, geen ICTers , noch mensen met relevante werkervaring buiten de politiek in de parlementen zitten, maar eens op een dag moet je daar voor jezelf conclusies aan verbinden.