Anne de Bruijn
(m) Hellevoetsluis

12. A. (Anne) de Bruijn

Een betere wereld begint bij jezelf probeer ik al sinds mijn tienerjaren in de praktijk te brengen. Eerst vooral met betrekking tot het milieu. Later zijn daar ook mensenrechten in het algemeen, vrouwenrechten en gelijkheid in het bijzonder maar ook dierenwelzijn bij gekomen. Door mijn koop- en stemgedrag probeer ik daar een steentje aan bij te dragen.

Daarnaast leven we ondertussen in een informatiesamenleving, dat geeft vele mogelijkheden, ook voor iemand in een ontwikkelingsland om gemakkelijk en snel bij informatie te komen bijvoorbeeld. Of om het gat tussen politiek en de vrouw op straat te verkleinen. Bijvoorbeeld door transparanter te zijn hoe beleid tot stand komt en in een vroegtijdig stadium mogelijkheden voor input te creƫren. Uiteraard zijn er ook nieuwe uitdagingen zoals cybercrime en de noodzaak om online privacy de aandacht te geven die het verdient en de impact die het heeft en gaat hebben op de arbeidsmarkt.

Als je hier echt om geeft is de Piratenpartij in mijn ogen de enige politieke partij die op al deze punten echt het verschil maakt. Liberaal, sociaal, groen en van deze tijd. Bovendien pro Europa maar wel kritisch over hoe het nu georganiseerd is. Meer transparantie over bijvoorbeeld de invloed van lobbyisten. Zaken die regionaal georganiseerd kunnen worden ook regionaal organiseren en vice versa. En een echt internationale partij die al jarenlang in diverse (Europese) landen actief is.