« stappenplan2019-10-14: article7Spain

vandeRegio veroordeeld Spanje.

Wij veroordelen Spanje voor haar veroordeling van Catalaanse volksvertegenwoordigers.

Wij zijn begonnen met het vooronderzoek om een Europees Burgerinitiatief te starten. Wij vinden dat dé Europeanen zich moeten uitspreken dat géén enkele rechtsstaat binnen de Europese Unie politieke gevangenen mag hebben. Democratie is een Europese kernwaarde (artikel 2 Verdrag van de EU). Hierbij hoort de rechten te mogen organiseren als groep, te demonstreren, via de instrumenten beschikbaar een referendum te houden, en bijdragen dit proces eerlijk te laten verlopen. Hierbij hoort ook de mogelijkheid om als politicus je beroep vredig uit te oefenen.

Daarom roepen wij — straks met ruim 1 miljoen burgers uit de gehele Europese Unie — op om een Artikel 7-procedure te starten. Wij roepen op om het Spaanse lidmaatschap van de Europese Unie op te schorten.

« stappenplan2019-10-14: article7Spain